Среда, 24.04.2024, 03:39
Приветствую Вас Гость | RSS
Сайт Общества инвалидов "ШАНС" Октябрьского района г. Харькова
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » ЮРИДИЧЕСКИЙ ОТДЕЛ » Юридическая консультация, нормативные докум.,льготы для инвалидов и предприятий. » Подача звіту неприбуткової організації та порядк заповненя.
Подача звіту неприбуткової організації та порядк заповненя.
yuristonДата: Пятница, 10.02.2017, 00:44 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Модераторы
Сообщений: 38
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Подача звіту неприбуткової організації:

Неприбуткові організації мають подавати Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації до органів ДФС. Форму звіту затверджено наказом Мінфіну від 17.06.2016 № 553 (далі – Звіт неприбуткової організації).

Звіт неприбуткової організації подають за підсумками року з тим самим граничним строком подання, який передбачено для річних платників податку на прибуток, тобто – протягом 60 календарних днів строком, що настає за останнім календарним днем звітного періоду (року) (п. 46.2 ПК).


За 2016 рік необхідно відзвітувати не пізніше 01.03.2017 р.

Такий порядок подання звіту неприбуткової організації не стосується порушників умов неприбутковості. Порушникам необхідно відзвітувати за період з початку року, по останній день місяця в якому було вчинене порушення. Після цього, неприбуткову організацію-порушника буде вилучено з реєстру і переведено на статус платника податку на прибуток (пп. 133.4.3 ПК).
 
yuristonДата: Пятница, 10.02.2017, 00:46 | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Модераторы
Сообщений: 38
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Звіт неприбуткової організації та його структура

Вступна частина Звіту неприбуткової організації перш за все містить у собі пункт, у якому необхідно позначити тип звіту. Якщо звіт подається за 2016 рік, необхідно зробити відповідну помітку з рядку «Звітній» або «Звітній новий». Останній необхідно поставити, якщо були виправлення у попередньо поданому звіті у межах граничного строку звітування.

У рядку «Звітній період» необхідно зробити позначку про річне звітування.

Можливість поставити відмітку про квартальний період звітування чи зазначити конкретний місяць звітування передбачена лише для порушників умов неприбутковості. Пам’ятайте, що для порушників умов неприбутковості необхідно позначити місяць, у якому було порушено (недотримано) умов. Квартал – базовий звітній період для організацій, що вчинили порушення.

Річний звітній період передбачено лише для неприбуткових організацій, які не порушували умови неприбутковості.

Далі необхідно заповнити реквізити, що дозволяють ідентифікувати юридичну особу що звітує. Серед цих реквізитів особливу увагу необхідно звернути на рядок 8, у якому необхідно зазначити основну ознаку неприбутковості. Код основної ознаки неприбутковості присвоюється згідно пункту 4 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою КМУ від 13.07.2016 № 440.

У першій частині Звіту неприбуткової організації необхідно відобразити доходи, що отримала організація. Доходи можуть мати наступне походження:

фінансування, що було фактично одержане бюджетно. Установою за загальним фондом;
залишки коштів на спеціальних рахунках, що перейшли до неприбуткової організації з попереднього року;
вступні, членські та цільові внески, пасивні доходи та благодійна допомога, тощо.

Фактично у «дохідній» частині Звіту неприбуткової організації показують будь-які надходження, що були отримані від статутної діяльності установи. Сюди також можуть потрапити і доходи від ведення неприбутковою організацією підприємницької діяльності або здачі в оренду основних засобів, тощо. Але тільки у тому випадку, якщо підприємницька діяльність неприбуткової організації не суперечить профільному закону неприбуткової організації (листи ГУ ДФС у м. Києві від 06.04.2016 № 8196/10/26-15-12-05-11 та від 08.06.2016 № 12801/10/26-15-12-05-11)

Видатки, що здійснені без жодного порушення статусу неприбутковості потрапляють до 2-го рядку першої частини Звіту неприбуткової організації. Проте, ці видатки потребують деталізації у рядках 2.1-2.6.

У цих рядках необхідно відобразити суми видатків бюджетних установ за загальними та спеціальними фондами, відповідно до затверджених у встановленому порядку кошторисів. Витрати на утримання неприбуткової організації також не мають виходити за рамки кошторису, як і суми безоплатних надходжень чи надходжень у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань.

Головне, на що потрібно зважати під час здійснення видатків цільове витрачання коштів неприбуткової організації. При недотриманні умов неприбутковості потрібно буде заповнити другу частину Звіту неприбуткової організації.


Сообщение отредактировал yuriston - Пятница, 10.02.2017, 00:47
 
yuristonДата: Пятница, 10.02.2017, 00:49 | Сообщение # 3
Рядовой
Группа: Модераторы
Сообщений: 38
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Звіт для порушників

Якщо неприбуткова організація порушила умови неприбутковості, інформацію про це необхідно зазначити у другій частині Звіту неприбуткової організації. Перш за все, у вступній частині звіту необхідно позначити інформацію про нестандартний квартальний період та вказати номер календарного місяця, у якому сталося порушення. Вимог пункту 133.4 ПК.

ІІ частину Звіту неприбуткової організації заповнюють лише за умови порушень вимог неприбутковості.

Друга частина звіту неприбуткової організації має бути заповнена у випадку здійснення нецільового використання доходів підприємства та їх розподілу між засновниками чи членами правління неприбуткової організації. Також зазначимо що у другій частині Звіту неприбуткових організацій не потрібно відображати доходи, що було отримано із «заборонених» джерел, адже тепер подібної вимоги більше немає у ПК.

Нецільові видатки та розподілений дохід неприбуткової організації стає базою для оподаткування податком на прибуток. Показники нецільового використання видатків необхідно позначити у рядку 5 частини ІІ Звіту неприбуткової організації.

На основі цих показань формується податкове зобов'язання з податку на прибуток, що відображатиметься у 6 рядку другої частини Звіту неприбуткової організації.


Сообщение отредактировал yuriston - Пятница, 10.02.2017, 00:50
 
yuristonДата: Пятница, 10.02.2017, 00:51 | Сообщение # 4
Рядовой
Группа: Модераторы
Сообщений: 38
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Виправлення помилок у Звіті

Якщо при заповненні Звіту неприбуткової організації були допущені помилки, їх виправляють як і у інших звітах – подаючи уточнюючий звіт неприбуткової організації. Його подають у складі поточного Звіту неприбуткової організації за допомогою додатку ВП. Спеціальна частина такого Звіту неприбуткової організації введена для виправлення помилок і заповнюють її лише у разі зменшення чи збільшення податкового зобов'язання з податку на прибуток.

Виправляючи помилки за допомогою уточнюючого Звіту неприбуткової організації птрібно буде сплатити так званий «самоштраф» у розмірі 3% від суми недоплати. Якщо для виправлення використовується додаток ВП, то сума «самоштрафу» складатиме 5%.
 
yuristonДата: Пятница, 10.02.2017, 00:52 | Сообщение # 5
Рядовой
Группа: Модераторы
Сообщений: 38
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Фінансова звітність неприбуткових організацій

З 01.01.2017 р. пунктом 46.2 ПК передбачена необхідність подачі неприбутковими організаціями річну фінансову звітність, проте ця норма застосовується у разі звітування за ті періоди, що настають після 01.01.2017 р. Тобто, річну фінансову звітність неприбутковим організаціям потрібно буде подавати за 2017 рік. Якщо Звіт неприбуткової організації подається за 2016 рік чи більш ранній період, фінансова звітність неприбуткової організації подається за бажанням такої організації (лист ДФС від 17.10.2016 № 33649/7/99-99-15-02-01-17).

Раніше річну фінансову звітність мали подавати лише неприбуткові організації-порушники.

Інформацію про подані форми звітності відображають наприкінці основної частини Звіту неприбуткової організації.




Сообщение отредактировал yuriston - Пятница, 10.02.2017, 00:57
 
Форум » ЮРИДИЧЕСКИЙ ОТДЕЛ » Юридическая консультация, нормативные докум.,льготы для инвалидов и предприятий. » Подача звіту неприбуткової організації та порядк заповненя.
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Copyright MyCorp © 2024Бесплатный хостинг uCoz